Nye konstabler til 4 NSBTN

Konstabeleleverne fra HRU hold december 2018, er nu færdiguddannede. I dag fik de deres nye konstabeldistinktioner.

Tekst og fotos: kaptajn Niels Brandt, presseofficer

Ceremonien foregik foran 5 NSE bygning Selk. Hele kompagniet var antrådt, da chefen for 4 NSBTN, oberstløjtnant Henrik S. Fischer, for en kort stund fik overdraget kommandoen og kunne tale til de nyudnævnte og de pårørende.

Jeg er en glad bataljonschef, fordi vi udnævner nye professionelle soldater i dag. Soldater – I skal være stolte, for det er en lang og krævende uddannelse, I har gennemført, men samtidig har I også vundet et enestående kammeratskab. De pårørende skal også være stolte, for I har bidraget til at forme dem til de prægtige soldater, de er blevet.

De nye konstabler har gennemgået en 8 måneders uddannelse og er i dag fuldgyldige transportmænd. Det er en uddannelse, der har givet dem meget brede kompetencer. HRU hold december 2018 begyndte med 14 mand, i dag slutter de 13. Kompagnibefalingsmanden, SSG Henrik Schmidt, var rigtig tilfreds med det resultat.

Det er et flot resultat. Det bevidner om, at jeres samarbejde og jeres vilje til at få hinanden til at lykkes har været det virkemiddel, der har løftet jer, hver især.

Derefter var alle klar til at få deres deres nye distinktion påmonteret af kompagnibefalingsmanden.

Traditionen tro skulle holdets bedste soldat og holdets bedste kammerat æres. Skæbnen ville, at begge æresbevisninger tilfaldt konstabel Abou Ammou Ahmad. Stort til lykke til ham.

11 ud af de 13 konstabler får ansættelse i Forsvaret. To går til 2 NSE, to går til 4 NSE, fire går til Transportdelingen, to går til Gardehusarregimentet, en går til Den Kongelige Livgarde, mens de sidste to går til det civile.

Til lykke til hele holdet.